Lotus je v lepší formě než před rokem, říká Räikkönen

Lotus je v lepší formě než před rokem, říká Räikkönen

Kimi Räikkönen je po prvním dni testů s E21 přesvědčený, že Lotus postavil ještě lepší auto než loni. To ovšem nemusí nic znamenat.

Když Lotus zajížděl v loňských zimních testech dobré časy, panovalo podezření, že se jen předvádí. Ale v závodech ukázal, že je skutečně konkurenceschopný.

Letos znovu nemá problémy držet se čela výsledkových listin testů a Räikkönen říká, že vůz je ještě lepší. "Je lepší než loni touto dobou," uvedl. "Změny nejsou obrovské, ale je lepší. Chybí nám některé díly, ale to nevadí. Byl to normální první den."

Räikkönenovi patřilo ve čtvrtek čtvrté místo v tabulce, ale o nejrychlejší čas se nesnažil. "Udělali jsme jednu změnu (v nastavení) a použili jen tvrdé pneumatiky. Stále nemáme všechny díly, které nasadíme v závodech a které jsme měli loni, takže to může být jen lepší. Není to špatné."

Fin ovšem nepodléhá příliš velkému optimismu, protože ví, že klíčové jako vždy bude, jak se týmu podaří vyvíjet auto od teď až do konce sezóny. Pokud zaspí, může se propadnout ještě před první Grand Prix.

"Myslím, že máme dobré auto, ale jak dobré letos bude, se uvidí až v závodech a v průběhu sezóny. Ale není to špatný začátek," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud