Lotus dal soupeřům jasný vzkaz: V boji o druhé místo se s ním musí počítat

Lotus dal soupeřům jasný vzkaz: V boji o druhé místo se s ním musí počítat

Romain Grosjean byl nejbližším pronásledovatelem red bullů v dnešní kvalifikaci a po zásluze si dojel pro třetí místo na startu Velké cenu USA. Zahanbit se nenechal ani Heikki Kovalainen, jenž skončil osmý.

Boj o druhé místo v Poháru konstruktérů běží na plné obrátky. Na konečnou stříbrnou příčku mají stále ještě nárok tři týmy, přičemž za nejkratší konec lana tahá Lotus, který na ni v současnosti ztrácí sedmatřicet bodů. Avšak na základě výsledků dnešní kvalifikace to jsou právě Enstonští, kdo mohou mít nejvíce důvodů k radosti. Na rozdíl od Mercedesu a Ferrari totiž dostali do nejlepší desítky hned oba dva své piloty, přičemž ten rychlejší z nich – Romain Grosejan – do zítřejšího závodu dokonce odstartuje ze skvělé druhé řady.   

“Dosud to pro nás nebyl nejlehčí víkend, co se týče nalezení správného nastavení vozu, takže být třetí na roštu, je dobrý výsledek. Podařilo se nám skrze Q1 projít na tvrdých pneumatikách, což nebylo původně v plánu, ale bylo to pěkné překvapení a dalo nám to další možnosti pro následující dvě části.“

“Pro tým je skvělé, že má v nejlepší desítce také Heikkiho – zejména když Mercedes a Ferrari mají trochu problémy – my s nimi stále tvrdě bojujeme v Poháru konstruktérů, takže doufejme, že zítra získáme hodně bodů s oběma vozy. Sebastian a Mark dnes byli velmi rychlí, ale my se samozřejmě pokusíme udělat maximum, abychom ty býky pochytali, koneckonců jsem přece v Texasu!“ dodal Francouz.  

A dařilo se také jeho novému týmovému kolegovi. Heikki Kovalainen, jenž pro zbývající dva závody letošní sezony zaskočil u černozlaté stáje za svého krajana Kimiho Räikkönena, obsadil v sobotním souboji s časem nadějné osmé místo.  

“Už včera jsem věděl, že máme dobré auto, ale pro kvalifikaci jsem si žádný cíl nedával. Cítil jsem, že jsem z toho dnes vytěžil víceméně všechno, co jsem mohl, byť v porovnání se včerejškem jsem měl dnes odpoledne trochu problémy v těch chladnějších teplotách,“ nechal se slyšet Fin.

“Celkově bylo dosud všechno pozitivní a my jsme se dostali do nejlepší desítky. Nechci tady dělat nějaké předpovědi, ale už jsme viděli, že Kimimu se z podobných startovních pozic podařilo posunout se vpřed, takže doufejme, že zítra budeme mít další dobrý den,“ doplnil Kovalainen. 

Doporučujeme

Články odjinud