Lotus chce titul do tří let, s Kubicou už moc nepočítá

Lotus chce titul do tří let, s Kubicou už moc nepočítá

Nejpozději do roku 2014 chce mít Lotus (do letoška Renault) titul. S Robertem Kubicou už moc nepočítá poté, co tým podepsal dvouletou smlouvu s Kimim Räikkönenem.

Renault získal tituly s Fernandem Alonsem v letech 2005 a 2006. Ve stínu skandálu ze Singapuru 2008, kdy Nelson Piquet mladší schválně boural, aby jeho kolega Alonso mohl závod vyhrát, došlo ke změně vlastníka. Příští rok dojde i ke změně názvu týmu na Lotus.

"Plán je získat titul mistra světa do dvou tří let," řekl šéf týmu Eric Boullier. Ten je shodou okolností manažerem Romaina Grosjeana, čerstvě potvrzeným druhým pilotem týmu.

Boullier uznává, že vyměnit dva jezdce najednou není zrovna "v módě", ale že to byla změna nutná pro to, aby tým dokázal naplnit své ambiciozní cíle.

Sezonu Renault zahájil s Vitalijem Petrovem a Nickem Heidfeldem, který vystřídal vážně zraněného Roberta Kubicu. Jenomže v posledních dnech došlo ke zhoršení vztahů mezi Renaultem a managementem Roberta Kubici v otázce načasování jeho možného návratu.

"Nevím, zda je nějaká budoucnost mezi Renaultem a Robertem," řekl Boullier. "Čekali jsme na Roberta, abychom pochopili jeho plány. Rádi bychom si s ním a jeho managementem sedli a probrali možnosti jeho návratu do formule 1. Pokud mu budeme schopni pomoci, uděláme to, ale pro příští rok už máme jezdce potvrzené a u této volby zůstaneme."

Lotus (Renault) dokonce ustupuje od nabídky poskytnout Kubicovi svou infrastrukturu pro účely ověření možností jeho návratu.

"Je nutné probrat globálnější plán, abychom viděli, co on dokáže a pokud je schopen potvrdit nějaký dlouhodobější plán," řekl Boullier.

Podle dostupných informací je to ale spíše Ferrari, které je nyní ochotno poskytnout Kubicovi veškeré zázemí, aby si samo ověřilo, zda by byl schopen nahradit Felipeho Massu ve Ferrari pro rok 2013.

Doporučujeme

Články odjinud