Lotus by rád potrápil některé etablované týmy

Nové týmy letošní sezóny budou soupeřit především mezi sebou, ale Lotus by chtěl s postupem času bojovat i s některými etablovanými stájemi a sáhnout si na body.

"Odvedli jsme dobrou práci a s designem vozu jsem spokojený," řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne pro Crash.net. "Je to velmi současný vůz formule 1 a všichni byli překvapení, jako dobře vyšel, což je dobře znamení."

"Neočekáváme nic velkého a víme, že začínáme vzadu, ale myslím, že odvedeme velmi profesionální práci. Chceme závodit s některými etablovanými týmy a mít šanci bodovat."

Lotus má zřejmě nejlepší výchozí předpoklady ze všech nováčků. Disponuje dobrým zázemím, má zkušené jezdce a vůz se podíval i do aerodynamického tunelu, na rozdíl od týmů Virgin a USF1. T127 ovšem představil až v pátek a v plné síle se v první Grand Prix zřejmě neukáže.

"Čas, který jsme strávili v aerodynamickému tunelu, byl omezený," přiznal Gascoyne. "Takže komplet, který budeme mít v Barceloně, bude těžit z většího množství testů a budeme mít další úpravy. Pro mě není důležité, jak na tom budeme v Bahrajnu, ale jak na tom budeme v Barceloně, Silverstonu a Abú Zabí."

Doporučujeme

Články odjinud