Lotus: Budeme bojovat o pódia, zisk titulu není nemožný

Lotus: Budeme bojovat o pódia, zisk titulu není nemožný

Tým Lotus vstoupí do letošní sezóny s určitou sebedůvěrou, která pramení ze zimních testů. Měl by být alespoň stejně dobrý jako loni.

Enstonská stáj dokázala celý loňský rok trápit ty nejlepší, pravidelně bojovala o přední pozice. Věří, že tomu tak bude i letos.

"Loni jsme předvedli několik vrcholových výkonů a téměř vždy jsme byli vpředu nebo poblíž," uvedl šéf týmu Eric Boullier. "Cítím, že letos budeme ještě blíž, a klíčové bude si tuto výkonnost a rychlost udržet, abychom pravidelně bojovali o body a pódia."

O dobré formě týmu je přesvědčený také technický ředitel James Allison. "Myslím, že hned v Jerezu bylo zřejmé, že je tu několik rychlých týmů. A myslím, že od prvního testu bylo také zřejmé, že máme potenciál být jedním z nich. A dosavadní jezdění nepřineslo nic, co by tento předpoklad vyvrátilo. Budeme bojovat o pódia a chtít vítězit."

Naplňovat tyto ambice by měl tým už od první Grand Prix. "Dobré by v Albert Parku bylo, kdybychom byli v kvalifikaci v první startovní řadě a v závodě získali pódium. Určitě je to možné," předpověděl Allison.

Technický šéf enstonské stáje je o výkonnosti E21 skutečně přesvědčený, takže věří, že může dosáhnout nejvyšší mety, tedy titulu. "Není to nemožné. Podle toho, co jsme doposud viděli, se zdá, že vstupujeme do velmi vyrovnané sezóny."

"Podle toho, co můžeme vyvozovat, nevypadá naše auto ve srovnání s konkurencí špatně, a máme dobrý a tým a dobré jezdce. Určitě je to vyrovnanější než loni, ale protože je to druhý rok relativně stabilních pravidel, čekali jsme to."

E21 je podle jezdců lepší než loňský vůz ve všech ohledech. Že by mohlo stačit na titul, nevylučuje ani Kimi Räikkönen. "Snad, ale podle testů těžko říct. Dvacet kilo paliva může znamenat velký rozdíl v čase na kolo a my nevíme, kolik paliva vozili ostatní ve Španělsku. Uvidíme, co se bude dít v Melbourne. Snad budeme rychlí v prvních závodech a začneme rok dobře," řekl Fin.

Doporučujeme

Články odjinud