Lotus bude auto vyvíjet déle než v předchozích letech

Lotus bude auto vyvíjet déle než v předchozích letech

Vedení Lotusu to myslí s letošním šampionátem vážně, a proto neodstaví vývoj E20 na vedlejší kolej tak brzy, jako to dělalo dříve.

Lotus cítí šanci na výrazné úspěchy, po jedenácti závodech se drží ve hře o oba tituly a má jeden z nejrychlejších vozů. Aby příznivou situaci využil co nejvíce, bude svůj monopost vyvíjet co nejdéle.

"Jedna z věcí, kterou náš tým dělal špatně v minulých sezónách, bylo příliš brzké přesměrování vývoje na nové auto," přiznal technický ředitel týmu James Allison v rozhovoru pro Sky Sports. "Takže jsme do letošního roku vstoupili s cílem vyvíjet to současné trochu déle."

Šéf týmu Eric Boullier proto věří, že výsledky bude mít Lotus ve druhé polovině sezóny ještě lepší. "Náš technický komplet funguje dobře, auto bylo v první polovině sezóny silné, i když jsme promarnili hodně příležitostí, ale to je život... V druhé části roku budeme silnější tým Lotus, máme na to, abychom bodovali v každém závodě a dokonce i získali vítězství, a to nejen jedno..."

Sebedůvěra teď z Lotusu přímo čiší, ale Boullier zatím odmítá korigovat cíl vytyčený na začátku roku, kterým je zlepšení ve srovnání s předchozí sezónou, což představuje čtvrté místo v šampionátu. To ale neznamená, že se tým zříká větších úspěchů.

"Proč ne?" odpověděl Allison na otázku, zda by Lotus mohl bojovat o titul v jezdcích. "Dá se získat ještě hrozně moc bodů a zbývá hrozně moc závodů. Náskok prvního je minimální vzhledem k bodům, které se dají ještě získat."

Doporučujeme

Články odjinud