Lotus analyzoval Räikkönenův problém s brzdami a zavede další opatření

Lotus analyzoval Räikkönenův problém s brzdami a zavede další opatření

Kimi Räikkönen Velkou cenu Belgie 2013 nedokončil kvůli technickému problému s brzdami. Romain Grosjean si na své konto připsal osmé místo.

Po startu z osmého místa Kimi Räikkönen nedokázal dovézt svůj lotus do cíle Velké ceny Belgie 2013, a to ne vlastní chybou. Na Finově voze totiž v průběhu závodu došlo k technickému problému s brzdami, v jehož důsledku musel mistr světa z roku 2007 auto odstavit.

"Měl jsem problém s brzdami, takže opravdu nemělo smysl snažit se nějak dál pokračovat," uvedl finský jezdec. "Oba jsme dobře odstartovali, v první zatáčce ale nebylo dost místa, najel jsem tam na obrubník a ztratil nějaký čas. Pak jsem na to ale tlačil, jak jsem jen mohl. Jisté problémy jsem s brzdami měl už na začátku závodu, zvládli jsme je však a všechno bylo v pořádku až do chvíle, kdy jsme museli odstoupit. Dokončili jsme hodně závodů a naše spolehlivost byla dobrá. Jednou se k vám ale štěstí zády obrátit musí a dnešek byl prostě tím dnem," řekl Räikkönen.

Finovy technické potíže už ale tým stihl analyzovat a pro příště plánuje neponechat nic náhodě a zavést určitá preventivní opatření. "Věříme, že už víme, proč se to stalo, a ještě plánujeme dovyšetřit tuto situaci úplně do detailů, abychom zabránili jejímu dalšímu opakování," řekl tisku šéf týmu Eric Boullier.

"První kolo pro nás bylo těžké, ztratili jsme při něm několik pozic, pak jsme o několik dalších přišli při incidentu se Sergiem," zrekapituloval svůj závod Grosjean. "Je dobré dokončit závod bez chyb, ačkoliv osmé místo není to, v co jsme tento víkend doufali. Je sice škoda, že Kimi závod nedokončil, ale i tak jedeme do Monzy s nadějemi na lepší výsledek," dodal pozitivně Francouz. 

Doporučujeme

Články odjinud