Lotterer už za Caterham závodit nechce

Lotterer už za Caterham závodit nechce

Caterham zatím nemá jasno v tom, kdo v jeho vozech pojede závěrečnou Velkou cenu Abú Zabí. André Lotterer, který pro tým letos už závodil, nabídku nedostal, a i kdyby ano, tak by ji podle svých slov odmítl.

Trojnásobný vítěz závodu 24h Le Mans si na konci srpna odbyl svůj debut ve formuli 1, když ve Spa-Francorchamps nahradil pro Velkou cenu Belgie u Caterhamu Kamuje Kobajašiho, který se však od dalšího závodu do F1 vrátil.

Marcus Ericsson se s týmem před pár dny rozešel a on tak už na okruhu Yas Marina závodit nebude. Zatím proto není vůbec jasné, kdo vůbec do caterhamu pro poslední závod sezóny usedne.

„Na nic se mě nezeptali, ani mě nekontaktovali,” řekl Lotterer pro F1Zone.net. „Stále mám superlicenci, nemyslím si ale, že bych tam jel. Odjel jsem si svůj závod ve Spa a byla to skvělá zkušenost. Požádali mě, abych jel i v Monze, ale to jsem odmítl. Bylo pěkné jet ve formuli 1, já bych ale rád jel v lepších podmínkách, co se pozice na trati týče.”

Lotterer se zároveň vyjádřil ke sbírce Caterhamu, který požádal své fanoušky a veřejnost o finanční pomoc. Je to podle něj šílený nápad, chápe ale, proč se tým takhle rozhodl.

„Je to fajn tým s kompetentními lidmi,” řekl. „Z pohledu výkonnosti prožívají obtížnou sezónu, souvisí to ale s mnoha věcmi. Měl jsem možnost spolupracovat s nimi a přeji si, aby se celý tým nějakým způsobem znovu vrátil na startovní rošt.”

„Co se týče toho financování, je to šílenost, ale zároveň je statečné se o to pokusit. Jsou motivovaní. Nevím ani, kdo to teď má na starosti, jestli mají nějakého šéfa nebo ne, takže odhaduji, že tým se zkrátka snaží dostat zpátky na rošt a respektuji to.”

Doporučujeme

Články odjinud