Lopez: Záleží na Grosjeanovi, jestli zůstane

Lopez: Záleží na Grosjeanovi, jestli zůstane

Majitel týmu Lotus Gérard Lopez chce, aby Romain Grosjean pro něj závodil i příští rok, ale smlouvu s ním zatím neuzavřel.

Grosjean udělal Lotusu radost svojí rychlostí, ale trochu ho zklamal chybami, které vedly k četným kolizím. Proto Francouzův osud zatím není jistý.

"U Romaina si můžeme zatím zapamatovat jeho rychlost, patří mezi nejrychlejší piloty ve formuli 1," uvedl Lopez pro AFP. "Autu dobře rozumí, dokáže z něj dostat maximum, ale neudělal vše, co jsme po něm chtěli, hlavně co se konzistence týče."

"To nemění nic na tom, že pilota s Romainovou rychlostí jen tak nenajdete. Musí soustředit tuto svoji schopnost odvádět výkony, aby měl lepší výsledky."

Grosjean letos nezískal ani polovinu bodů Kimiho Räikkönena. Kdyby byl vyrovnanější, mohl Lotus pomýšlet na vyšší umístění, což by mu přineslo víc peněz. Lopez proto naznačil, že jeho budoucnost závisí na jeho schopnosti tým přesvědčit, že dokáže být konzistentní.

"Měl mít mnohem víc bodů a bývali bychom se mohli poprat o třetí místo v konstruktérech," konstatoval Lopez. "Důvod, proč zatím nebyl potvrzen pro rok 2013, je ten, že jsme zatím neměli čas si spolu sednout, abychom to probrali s inženýry. Pak se uvidí. Já chci Romaina vidět v autě, ale záleží to víc na něm než na mně."

Doporučujeme

Články odjinud