Lopez se rozešel s týmem USF1, zřejmě bude testovat pro Campos

Jose Maria Lopez ukončil smlouvu, která mu měla zajistit místo závodního pilota USF1. Jelikož tým v Bahrajnu nenastoupí, hledá si místo jinde. Závodní sedačku už asi ale nesežene.

"Právě jsem se vrátil z Charlotte, kde jsme vyjednali ukončení smlouvy," uvedl Lopezův manažer Philip McGough pro Ultima Vuelta. "Byla to komplexní situace, ale teď jsme volní."

Lopez se snaží zůstat ve formuli 1 a zřejmě jedinou možnost pro něj představuje tým Campos. Jeho nový majitel Jose Ramon Carabante je spolupráci s argentinským pilotem nakloněný, ale do závodů zřejmě vyšle Bruna Sennu a Karuna Chandhoka.

Lopez by se proto mohl stát třetím pilotem španělské stáje s vyhlídkou účasti v páteční trénincích. "Je tu velká šance, že bude rezervním pilotem u Camposu," potvrdil Victor Rosso, jenž také pracuje pro Lopeze.

Navzdory velkým potížím by Campos měl do prvního závodu v Bahrajnu nastoupit, ale chce tak učinit pod jménem Hispania Racing F1 tým. Carabante před začátkem sezóny tým posiluje, šéfem zůstává Colin Kolles, technickým ředitelem se stal Jacky Eeckelaert, v roli manažera bude působit Boris Bernes a hlavním inženýrem je šéfdesignér Dallary Luca Pignacca.

Doporučujeme

Články odjinud