Lopez: Räikkönen nás stál víc, než jsme čekali, ale své peníze už dostal

Lopez: Räikkönen nás stál víc, než jsme čekali, ale své peníze už dostal

Majitel týmu Lotus Gérard Lopez se po několika vynechaných závodech ukázal v brazilském paddocku a popřel, že by tým tížil nedostatek finančních prostředků.

Lopez tvrdí, že do žádných větších skluzů se Lotus s platbami svým zaměstnancům či dodavatelům nedostal. "Své účty platíme včas stejně jako ostatní týmy," cituje jeho vyjádření Auto Motor und Sport.

Tvrdí, že za informacemi o finančních problémech stojí nespokojenci. "Jednali jsme s několika lidmi, kteří se chtěli stát našimi partnery, a teď jsou asi naštvaní, protože k tomu nedošlo."

Přiznal však, že minimálně Räikkönen nedostal všechny své peníze včas tak, jak podle smlouvy měl. Fin má nárok na bonus za každý získaný bod, takže se jeho třetí místo v šampionátu hodně prodražilo.

"Je to vyřešené. Nečekali jsme, že získá tolik bodů. Takže je pro nás celkem drahý. Ale dohodli jsme se na novém výplatním systému. Nakonec se nám dobré výsledky vyplatí, protože dostaneme víc TV peněz. Kimi své peníze má, zeptejte se ho sami," dodal Lopez na téma financí.

Poslední otázka se týkala Grosjeana, který stále nemá smlouvu na příští rok. Majitel enstonské stáje ale ujistil, že s Francouzem počítá, jen ho chce nechat pod tlakem, aby se na trati snažil, nedělal chyby a byl rychlý.

Doporučujeme

Články odjinud