Lopez má práva na jméno Lotus v F1 až do roku 2017

Lopez má práva na jméno Lotus v F1 až do roku 2017

Po rozchodu s automobilkou Lotus nemusí tým Lotus měnit jméno a dlouho tento problém řešit nebude. Na legendární název má totiž práva minimálně na dalších pět sezón.

Již na konci loňského roku dojednal majitel týmu Lotus Gérard Lopez ukončení sponzorské smlouvy se skupinou Lotus. Formálně se obě strany rozešly teprve nedávno a už je neváží žádné závazky.

Automobilka Lotus už není sponzorem týmu Lotus a už ani nemá opční právo na koupi podílu v týmu. Název týmu se přesto nemění a Lopez prozradil, že si vyjednal práva na používání jména Lotus až do roku 2017. "Jsme velmi rádi, že si tenhle název ponecháme, protože je to pro formuli 1 dobrá značka," uvedl pro L´Equipe a dodal, že bude možné dohodu prodloužit.

Ukončené partnerství se skupinou Lotus ale není pro tým dobrou zprávou, protože podle původních předpokladů měla malajsijská skupina být dlouhodobým sponzorem a v příštích sedmi letech obohacovat stájovou pokladnu o 25 až 27 miliónů dolarů v každé sezóně.

Tým Lotus ale podle svých slov žádné finanční krizi nečelí, Lopezova společnost Genii je připravena doplňovat rozpočet podle potřeby. Navíc běží jednání s novým potenciálním hlavním sponzorem. Identitu možného partnera tým neprozradil, ale údajně se jedná o velkou skupinu ze Severní Ameriky.

Doporučujeme

Články odjinud