Lopez chce za týmového kolegu u USF1 Adriana Vallese

Zatím jediný potvrzený pilot týmu USF1 Jose Maria Lopez považuje za ideálního týmového kolegu vítěze loňské formule Superleague Adriana Vallese.

"Z mnoha důvodů bych měl rád Adriana za týmového kolegu," řekl Lopez pro list Marca. "Za prvé je mladý, talentovaný a hodně zkušený. Za druhé protože ho znám z doby, kdy jsme spolu působili ve vývojovém programu Renaultu."

"Je těžké hovořit o ostatních jezdcích. Mnohokrát byli posuzováni podle vozu, který řídili, nebo svého týmu, ale Adrianovi se dařilo ve všech sériích, v kterých jezdil, a to ukazuje, že má talent."

Američané chtěli původně alespoň jednoho zkušeného jezdce z formule 1, ale pokud podepíší s Vallesem, tento svůj plán nesplní. A jelikož zatím nedokončili svůj vůz, budou mít velmi omezené možnosti vývoje.

Ještě v lednu tvrdil sportovní ředitel týmu Peter Windsor, že Type 1 vyjede k prvním testům na začátku února v Alabamě. Nestalo se tak a o účasti USF1 v šampionátu existují stále větší pochybnosti. Lopez ale svého rozhodnutí přidat se k Američanům nelituje.

"Samozřejmě, že to má smysl. Tvrdě jsem bojoval, abych toho dosáhl a prošel jsem si hodně věcí. Je to šance vrátit se na vrchol motorsportu. Dám tomu 100 procent, abych zůstal ve formuli 1," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud