Loňská sezona byla skvělá. Nová pravidla zafungovala, myslí si Rosberg

Loňská sezona byla skvělá. Nová pravidla zafungovala, myslí si Rosberg

Podle mistra světa z roku 2016 Nika Rosberga byla uplynulá sezona velmi zajímavá. A to navzdory tomu, že měla jasného vítěze v podání Maxe Verstappena.

Nico Rosberg sice kariéru ve formuli 1 ukončil již v roce 2016, ale i nadále k dění v královně motorsportu pravidelně komentuje – ať již jako televizní expert, nebo prostřednictvím svého youtubového kanálu, na kterém má takřka 1,4 milionu odběratelů.

V dosud poslední epizodě svého blogu Rosberg zhodnotil celou loňskou sezonu a rovněž se vyjádřil k její divácké atraktivitě.

„Byla to skutečně úžasná sezona,“ nešetřil vítěz 23 závodů F1 superlativy.

„Přestože dominoval jeden jezdec (Max Verstappen, pozn. red.), opravdu to neznamenalo, že by byla nuda. Sezona byla po celou dobu zajímavá a vzrušující – tolik věcí se změnilo, což bylo skvělé.“

Bývalému jezdci Williamsu a Mercedesu se také líbilo, jak se ujala před sezonou nově uvedená technická pravidla, jejichž cílem bylo přispět k zajímavějšímu závodění.

„Myslím, že změny pravidel se opravdu povedly a usnadnily předjíždění – to můžeme potvrdit. F1 v čele s Rossem Brawnem odvedla skvělou práci, takže děkujeme Rossovi a jeho týmu za úsilí, které v tomto směru vynaložili,“ pochválil Rosberg dnes již bývalého šéfa F1 pro motorsport, který k 31. prosinci odešel do důchodu.

Šampion z ročníku 2016 poukázal také na to, že se počet předjížděcích manévrů v roce 2022 v porovnání s předchozí sezonou zvýšil. Podle dat Pirelli šlo o více než 30procentní nárůst.

„Jedná se o důkaz, že nová pravidla zafungovala opravdu velmi dobře.“

Doporučujeme

Články odjinud