Loňská bitva o titul Ferrari neoslabila, říká Pat Fry

Loňská bitva o titul Ferrari neoslabila, říká Pat Fry

Scuderia se až do Brazílie snažila zvrátit nepříznivý vývoj sezony. I přes vysilující snahy se však nezadařilo. Vývoji letošního vozu to nicméně příliš neuškodilo.

Boj o titul stál Red Bull i Ferrari mnoho sil. Adrian Newey nedávno přiznal, že přípravy na ročník 2013 kvůli tomu byly poněkud napjatější než obvykle. Pat Fry, který má u Ferrari na starosti oddělení aerodynamiky, se nebojí, že by byl italský tým v nevýhodě. Musí si sice pospíšit, aby bylo v Melbourne vše stoprocentní, nicméně cílem zůstává připravit na začátek sezony nejrychlejší auto.

„Svým způsobem jsme měli štěstí, že jsme měli strukturální změny týmu už hotové. Mohli jsme bojovat až do konce a zároveň se v rozumné míře věnovat novému monopostu. Největší výzvou byla aerodynamika, na té jsme začali pracovat o tři měsíce později, než je obvyklé.

Je pravda, že jsme museli dohánět. Od představení na vůz nasadíme řadu novinek. Pár nových součástek nasadíme na druhé testy a pro poslední jízdy chystáme velké vylepšení. Auto se tedy bude měnit dost výrazně.

Nebudu spokojený, dokud nebudeme vědět, že do Melbourne jedeme s nejrychlejším vozem. Co se týče té verze vozu, kterou jsme včera představili veřejnosti, jsme spokojení. Po mechanické stránce není problém, podařilo se nám dost ušetřit hmotnost.

Je nicméně fér přiznat, že v aerodynamickém tunelu jsme mnohem dál. O tom, jak na tom jsme, budeme mít lepší představu ve třetím testu. Pokud nebudeme nejlepší, nemohu být spokojen,“ řekl Pat Fry.

Pat Fry u Ferrari působí od poloviny sezony 2010. Před tím pracoval pro McLaren. Patří k tvůrcům úspěšných vozů MP4-20 a MP4-22. Ve formuli 1 působí již čtvrt století, své první krůčky v královně motorsportu učinil u Benettonu.

Doporučujeme

Články odjinud