Loni jsem snad neměl poslední šanci získat titul, opravuje Webber

Loni jsem snad neměl poslední šanci získat titul, opravuje Webber

Mark Webber tvrdí, že neoznačil rok 2010 za svoji poslední šanci získat titul mistra světa. O vítězství v šampionátu se chce znovu pokusit příští rok.

V Singapuru vyšel rozhovor s Markem Webberem, ve kterém australský závodník říkal, že zřejmě už nebude mít další příležitost bojovat o titul, tu poslední měl mít v roce 2010.

"To jsem určitě neřekl, stoprocentně ne, že rok 2010 byla moje vůbec poslední šance," komentoval Webber v Suzuce. "Letos bylo auto velmi odlišné a Sebastian odvedl fenomenální práci. Příští rok nastanou změny, ne velké, ale změny budou, a já do toho musím jít s pozitivními myšlenkami. Nebude to pro nás ostatní hezké, jestli to dopadne stejně jako letos, ale musíme být optimisté. Takové jsou naše cíle."

Webber přesto přiznal, že minulý rok byl výjimečný, a aby mohl znovu bojovat o titul, potřebuje další výjimečnou sezónou.

"Loňský rok byl mimořádný, o titul nebojujete každý rok," uvedl. "V současnosti jsme zpět v normálu, ale chci se znovu pokusit, aby byla budoucnost abnormální. Vyhrávat je krásný pocit, ale letos až moc vyhrával jeden jezdec, což pro nás ostatní nebylo moc dobré. Možná byl rok 2010 mojí poslední šancí, ale nikdy nevíte. Do příštího roku jdeme pozitivně."

Doporučujeme

Články odjinud