Loni jsem měl poslední šanci vyhrát titul, říká Webber

Loni jsem měl poslední šanci vyhrát titul, říká Webber

Mark Webber se domnívá, že do konce kariéry ve formuli 1 na titul mistra světa už zřejmě nedosáhne. Uspět proti Vettelovi je těžké.

Webber bojoval v roce 2010 o vítězství v šampionátu až do posledního závodu, ale nakonec neuspěl a titul získal jeho týmový kolega Sebastian Vettel. Letos už Vettel dominuje a Webber bojuje jen o druhé místo.

"Ano, samozřejmě, myslím si, že jsem loni měl poslední šanci stát se mistrem světa," přiznal Webber pro singapurské stránky Yahoo News. "Ale hodně jsem se snažil a dokázal věci, které ostatní lidé nedokázali, takže jsem velmi hrdý na to, co jsem udělal."

"Abyste vyhráli šampionát, potřebujete 100 procent od týmu. Myslím, že pro tým je těžké dát oběma jezdcům 100 procent, jak oba požadujeme. Když se podíváme na začátek (letošního roku), je zřejmé, kam bylo třeba nasměrovat podporu, a já to svým způsobem respektuji. Tým mi dal skvělou příležitost, abych měl výsledky. Já chci každý víkend spolehlivé a silné auto, vždy odvedu maximum. Tým ví, že vždy udělám maximum."

Až Webber ve formuli 1 skončí, bude to tedy podle jeho očekávání bez titulu. Královnu motorsportu podle svých slov v tu chvíli opustí úplně, nechce pracovat pro tým jinak než jezdec, ani spolupráce s médii ho neláká. "Proč? Kvůli politice, nemám ji rád," vysvětlil.

Doporučujeme

Články odjinud