Loni byl Lotus na mokru marný, letos by mělo přijít zlepšení

Loni byl Lotus na mokru marný, letos by mělo přijít zlepšení

Romain Grosjean se v první části kvalifikace umístil na slibném třetím místě, Kimi Räikkönen skončil jedenáctý. Oba piloti litují přerušení kvalifikace.

Kimi Räikkönen, který by měl být i letos černým koněm šampionátu, začal sezonu v klidu, byť ho přerušení kvalifikace zrovna dvakrát netěší. 

"Ten věčný provoz nebyl jednoduchý. Lidi pořád vyjížděli z tratě. Všude byly žluté vlajky. Dostali jsme se ale do zítřejší druhé části kvalifikace, takže to není zas tak špatné. Auto se na mokru nechová zle. V porovnání s loňskem je to určitě výrazný posun. Dnes bylo hlavní výzvou najít na dráze trochu volného místa. Rozhodnutí odložit zbytek kvalifikace je nešťastné, ale pro všechny je to stejné," řekl Räikkönen. 

Romain Grosjean snad již překonal loňskou neustálou palbu kritiky a podle vlastních vyjádření z poslední doby se zdá být v mnohem větší psychické pohodě. Začátek sezony se pro něho navíc nevyvíjí špatně:

"Sobota začala vážně dobře. Bylo to poprvé, co jsem vyhrál oficiální tréninkové jízdy. Velké díky patří týmu za to, co od včerejška s autem udělal. Rozhodli jsme se vykročit v nastavení jinou cestou a je očividné, že jsme udělali dobře. Je jistě frustrující, že se druhá a třetí část kvalifikace odložila, nicméně je několik pozitiv, které si neseme z první části. Není žádným tajemstvím, že loni našim vozům mokro nevyhovovalo. Z toho, co jsme viděli dneska, to ale vypadá, že se nám podařilo tento handicap zlepšit. Je mi líto fanoušků, kteří jsou celý týden fantastičtí a i přes vrtochy počasí nesmírně pozitivní. Zítra nás čeká velký den, navíc vypadá, že bude sucho, takže bychom měli být schopni připravit jim pořádnou show."

Doporučujeme

Články odjinud