Lola je připravena v budoucnu vstoupit do F1

Projekt může obnovit, ideální by byl návrat v roce 2011.

Tradiční anglický výrobce závodních monopostů a sportovních prototypů Lola nevylučuje svůj případný vstup do formule 1, pokud se v budoucnu uvolní místo na startovním roštu. Šéf Loly Martin Birrane se nechal slyšet, že továrna má k dispozici model monopostu a projekt F1 může kdykoliv opět otevřít.

"Jsme připraveni znovu vstoupit do formule jedna. Během roku 2010 můžeme projekt rychle obnovit. Máme model, základní data i plány," řekl Birrane pro Racecar Engineering. "Ponechali jsme si také klíčový personál, se kterým jsme původně počítali. Lola je jediná společnost, která může velmi rychle zaplnit případné místo na roštu s dobře navrženým a konkurenceschopným vozem."

Od roku 2011 budou moci týmy F1 zaměstnávat maximálně 280 lidí. Proto Lola ve svém projektu počítá právě s tímto stavem. "Lola by velmi přivítala možnost vstoupit do šampionátu v roce 2011. Jsme připraveni kdykoliv obnovit náš program," dodává Birrane.

Lola se zúčastnila i letošního výběrového řízení na nové týmy, ale přednost dostaly stáje USF1, Campos a Manor. Licenci po BMW pak získal Lotus F1, Toyotu možná nahradí Sauber, pokud se mu podaří získat zpět tým od BMW. Lola původně měla být jedním z náhradníků, ale této možnosti se zřekla. Přesto nehodlá svůj projekt nikomu prodat a věří, že se do formule 1 opět dostane.

Lola se už šampionátu v minulosti několikrát účastnila, většinou jako dodavatel šasi pro soukromé týmy. V letech 1962 až 1997 odjely vozy této značky 148 závodů a získaly 43 bodů.

Doporučujeme

Články odjinud