Liuzzi zůstává jezdcem HRT a podílí se na vývoji nového monopostu

Liuzzi zůstává jezdcem HRT a podílí se na vývoji nového monopostu

HRT sice zatím neoznámilo jméno druhého závodního pilota, ale ani se nerozloučilo s Toniem Liuzzim. Ital pracuje dál jako obvykle.

"V tuto chvíli je všechno nejasné," řekl Liuzzi o situaci v HRT pro 422race.com. "Hlavní problém je, že tým nemá rozpočet, takže hodnotí každou možnost, jak získat peníze a mít dva jezdce."

"Já jsem teď stále vázán k HRT, protože mám smlouvu na další dva roky, ale všechno je třeba ještě dohodnout, protože hledají sponzory. Určitě by si chtěli nechat mě a Pedra (de la Rosu), ale pořád čekáme v záloze."

Liuzzi dál pracuje pro HRT, ale ví, že mu to nezaručuje účast v letošní sezóně. "Jsem součástí projektu nového vozu, protože stále jsem jezdcem týmu," uvedl. "Vím, že se situace může každou chvíli změnit, stejně jako u všech ostatních týmů. Smlouvy mají v současnosti jen malou váhu, protože vždy může přijít mladý jezdec a sedačku si koupit. Tak to chodí."

Pokud Liuzzi o místo závodního jezdce přijde, mohl být působit u jiné stáje jako záložník. "Tuto možnost vyhodnocujeme. Když se situace změní na poslední chvíli, určitě není snadné si najít místo v top týmu. V tuto chvíli jsem si jistý, že zůstanu u HRT, ale uvidíme. Před začátkem testů se to může změnit," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud