Liuzzi: Trest za nehodu přijímám, ale byla to chyba Kovalainena

Liuzzi: Trest za nehodu přijímám, ale byla to chyba Kovalainena

Vitantonio Liuzzi se smířil s penalizací za postartovní incident z Monzy, ale stále je přesvědčený, že je nevinen. Říká, že ho mimo trať vytlačil Kovalainen.

Po startu do italské Grand Prix ztratil Tonio Liuzzi kontrolu nad svým vozem a jako neřízená střela přiletěl do první zatáčky, kde způsobil hromadnou kolizi. Stále si však stojí za tím, že to nebyla jeho vina, prstem ukazuje na Heikkiho Kovalainena.

"Najel jsem vedle něj na vnitřek, protože tam bylo hodně místa, ale když jsme byli vedle sebe, v podstatě do mě strčil a vytlačil mě na trávu," vysvětloval italský závodník pro Espn. "Došlo k nešťastné kombinaci dvou věcí, on zatočil doprava a trať se v tom místě začíná zužovat, je tam tráva a já neměl kam jet."

"Jakmile jsem byl na trávě, úplně jsem ztratil kontrolu na vozem, protože jsme se blížili brzdné zóně a já nemohl zpomalit. Jakmile se auto ocitlo na trávě, nešlo to zastavit a nakonec jsem naboural do Rosberga a Petrova. Je mi jich opravdu líto, protože v tom byli nevině, ale moje chyba to nebyla."

Incident ovšem vyšetřovali v Monze stewardi a dospěli k závěru, že Liuzzi vinen je, a proto mu udělili trest ztráty pěti startovních míst na roštu v Singapuru. Vzhledem k výkonnosti vozu HRT to sice fakticky není téměř žádný trest, přesto s ním Liuzzi nesouhlasí.

"Řekli, že jsem tu nehodu v šikaně způsobil já, ale takhle se to nestalo. Nebudu odmítat rozhodnutí stewardů, nakonec to pro nás v Singapuru moc nemění, ale to neznamená, že s ním souhlasím. Vím, že to nebyla moje chyba," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud