Liuzzi se připravuje na novou sezónu, své místo považuje za jisté

Liuzzi se připravuje na novou sezónu, své místo považuje za jisté

Vitantonio Liuzzi se neobává, že by ho tým Force India mohl propustit, aby uvolnil sedačku Paulu di Restovi nebo Nicu Hülkenbergovi. Italský pilot proto normálně pokračuje v přípravách na příští sezónu.

"Pokaždé, když se hovoří o zájmu nějakého jezdce o Force Indii, tak to vždy vypadá, že mu budu muset uvolnit místo. To ale říkají jen některá média, protože já jsem v klidu," uvedl Liuzzi pro Autosprint. "V týmu mi o tom nikdo nic neřekl, na příští rok mám smlouvu a s ohledem na to pracuji. Cítím se v bezpečí, nejen co se mé smlouvy týče, ale také vzhledem ke vztahu, který s tímto týmem mám."

Podle Liuzziho není nic znepokojivého ani na skutečnosti, že v oficiální startovní listině jména jezdců Force Indie stále chybí. Ital připomněl, že tam nejsou uvedena ani některá jiná jména, která smlouvy už mají.

Force India nemá podle Liuzziho důvod se s ním rozloučit, tedy alespoň ne takový, který by souvisel s výkonností. "Pokud by se tým rozhodl mě propustit, tak by to nebylo kvůli mé rychlosti na trati," prohlásil. "Na ni si mi tým nikdy nestěžoval."

"Pokud se podíváme na předsezónní testy, tak když jsme jezdili ve stejném voze, vždy jsem byl stejně rychlý nebo rychlejší než Sutil. Od začátku sezóny se kvůli odlišným šasi výkony změnily. Telemetrie to jasně ukazuje."

Doporučujeme

Články odjinud