Liuzzi: Pro HRT nemusí být snadné se kvalifikovat do prvních závodů

Liuzzi: Pro HRT nemusí být snadné se kvalifikovat do prvních závodů

Tým Hispania Racing bude s letošním vozem testovat při nejlepším dva dny, což může být vzhledem k návratu kvalifikačního pravidla 107 procent nebezpečné.

Aby se jezdec mohl postavit na startovní rošt závodu, nesmí jeho čas v první části kvalifikace přesáhnout 107 procent nejrychlejšího času. A jelikož Hispania svůj nový vůz ještě ani nevyzkoušela, připustil Vitantonio Liuzzi mírné obavy.

"V tuto chvíli musím říct, že je to otazník," odpověděl na dotaz, zda bude těžké se kvalifikovat do prvních závodů sezóny. "Dokud s autem nevyjedeme, nebudeme to vědět. Ale myslím, že všechna čísla z továrny slibují dobrý začátek. V příštích dnech budeme muset hodně pracovat, jestli se nám podaří auto dostat na trať v pátek. Budeme ho muset poznat a co nejlépe nastavit."

Podle Liuzziho simulace ukazují, že letošní auto disponuje už větším přítlakem než to loňské. Proto pokud bude spolehlivé, měla by jeho výkonnost být dostačující. Dlouhodobým cílem pro letošní sezónu je porazit ostatní nováčky.

"Naším cílem je získat 10. místo v poháru konstruktérů," potvrdil. "Víme, že získat body nebude snadné, protože velké týmy jsou pořád vpředu. Ale já chci podpořit tým, poskytnout mu své zkušenosti a rychlost, a pomoci ve vývoji, aby byl co nejrychlejší a nejlepší."

Doporučujeme

Články odjinud