Liuzzi je přesvědčený, že si závodní sedačku u HRT udrží

Liuzzi je přesvědčený, že si závodní sedačku u HRT udrží

Tým HRT má nejproměnlivější jezdecké složení ve startovním poli, ale Vitantonio Liuzzi považuje své angažmá za dlouhodobý projekt a věří, že zůstane i příští rok.

HRT střídá jezdce podle potřeby a přísunu peněz od sponzorů, a dokonce i Liuzzi už musel jednou vyklidit své místo, když tým potřeboval nasadit v Indii Narajna Kartykejana.

I když je sestava HRT velmi nestálá a žádný jezdec ve dvouleté historii týmu neabsolvoval celou sezónu, Liuzzi věří, že průkopníkem bude alespoň v pokračování z roku na rok.

"Vždy jsem říkal, že mám s týmem dlouhodobou smlouvu," uvedl. "Tohle dobrodružství jsme začali s vědomím, že to nemůže být jen na jeden rok, pokud se chceme zlepšit."

"Tým si mě najal, abych mu přinesl zkušenosti a pomohl se rozvíjet. Myslím, že jde vše dobře, vše vypadá z hlediska budoucnosti pozitivně, takže k tomu není co dodávat."

Na přímou otázku, jestli tedy věří, že bude pro HRT závodit i v sezóně 2012, Liuzzi odpověděl: "Ano, jsem o tom přesvědčen."

HRT vstoupilo do formule 1 na začátku loňské sezóny a v závodech už vystřídalo sedm jezdců: Karuna Čandhoka, Bruna Sennu, Sakona Jamamota, Christiana Kliena, Narajna Kartykejana, Daniela Ricciarda a Tonia Liuzziho.

Doporučujeme

Články odjinud