Liuzzi by rád závodil pro HRT i příští rok

Liuzzi by rád závodil pro HRT i příští rok

Ital doufá, že během několika následujících týdnů uzavře se španělskou stájí nový kontrakt, který mu zajistí místo závodního jezdce v nové sezoně.

Vitantonio Liuzzi je přesvědčen, že svými letošními výkony udělal dost pro to, aby si zasloužil závodní sedačku také pro příští rok. Svoji budoucnost by i nadále rád spojil s týmem HRT. "Od teď se o tom začneme bavit. Musím ale říct, že máme s týmem dobrý vztah. Musíme přemýšlet o budoucnosti a přemýšlet o ní pozitivně na obou stranách. Byl bych šťastný (kdybych zůstal), protože chci vidět vývoj příštího vozu. Colin Kolles, Geoff Willis a mnoho lidí pracuje velmi tvrdě pro tento tým a ukazujeme, že jsme schopni posunout se o hodně vpřed," řekl Liuzzi.

Během sezony se stáj potýkala s nemalými finančními problémy, které vyústily ve změnu majitele. V současnosti patří týmu HRT předposlední místo v Poháru konstruktérů. Ve vývoji letošního vozu ale hodlá ještě pokračovat. "Máme zde několik málo vylepšení, ale pro Monzu by jich mělo být více. Musíme tlačit na pilu, protože chceme dosáhnout cíle, na který jsme se soustředili od začátku šampionátu. Samozřejmě, porazit Lotus nebude možná lehké. Měli bychom to ale zkusit a ukázat, že dokážeme stáhnout ztrátu a že jsme stále motivováni bojovat až do konce sezony. Poté budeme muset pracovat na autě pro rok 2012, protože to pro nás bude důležitá sezona," ujistil italský jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud