Lifestyle: S kým spí šampioni formule 1?

Lifestyle: S kým spí šampioni formule 1?

Zákeřná bulimie, šikana v dětství, změna školy kvůli slavnému příteli. To všechno jsou příběhy partnerek mistrů světa stále aktivních ve formuli 1.

Jessica Michibata

Osmadvacetiletá modelka, přítelkyně mistra světa z roku 2009 Jensona Buttona, se narodila v Japonsku. Při prvním pohledu na tuto krásku si ale všichni musí povšimnout, že „čistá“ Japonka to tedy určitě není. Její původ totiž sahá z jedné poloviny do Japonska, z druhé pak do Argentiny s tím, že její tatínek se může chlubit předky španělsko-italskými. Jenomže všechno má svůj rub i líc. Jessica se sice díky svému netypickému vzhledu dostala ve světě modelingu hodně vysoko, nicméně jako dítě si užila své. Malou Jessicu totiž ve škole spolužáci šikanovali a posmívali se jí, že nevypadá stejně jako oni. Podobné zážitky popisují i její dvě sestry, které se v současné době rovněž živí modelingem. Jensona modelka osobně poznala v roce 2008 v hotelovém baru v Tokiu. Závodníka atraktivní Japonka zaujala a ihned ji požádal o schůzku. Jessica však na jeho žádosti nereagovala, protože o slavném jezdci věděla, že přítelkyně střídá jako ponožky. Osud tomu však chtěl jinak, a proto je oba o osm měsíců později svedl opět dohromady. Tentokrát už modelka dala Jensonovi šanci, ovšem z počátku byla velmi obezřetná a rozhodně na nic nechtěla spěchat. O Jessice nikdo nemůže říct, že by po Jensonovi sáhl z vypočítavosti, protože ačkoliv je to v současné době bývalý mistr světa a pilot jednoho z nejlepších týmů v F1, v době, kdy se pár dal dohromady, se Jensonovi vůbec nedařilo. V šampionátu zaujal až osmnácté místo, jeho tým v soutěži skončil a pilot nevěděl, co bude dál. Vše se ale v dobré obrátilo a o rok později už pilot slavil titul mistra světa. V přímém přenosu ho pak věnoval své milované přítelkyni, která ho věrně doprovázela na valnou většinu velkých cen. Jensona si oblíbila nejen ona, ale i celá její rodina, která mu ihned začala fandit. Idylka však netrvala věčně. Po dvouletém vztahu se pár rozešel, protože Jenson po Jessice chtěl, aby ukončila svoji kariéru a cestovala všude spolu s ním. To nadějná modelka odmítla. Později dvojice přiznala, že značnou roli hrály nejen jejich kariéry, ale i vzdálenost mezi domovy. Po šestiměsíčním odloučení ale Jenson slevil ze svého požadavku a s Jessicou se zase dali dohromady. Oba se teď více snaží zorganizovat si volný čas tak, aby ho mohli trávit společně. Volno využívají nejen k odpočinku v Jensonově rezidenci v Monaku, nýbrž i k cestování po exotických krajinách. Část letošní zimní přestávky například strávili na Hawaii. 

                                                      Jessica Michibata

  

Jenni Dahlman-Räikkönen

Jednatřicetiletá bývalá modelka, manželka mistra světa z roku 2007 Kimiho Räikkönena, se narodila ve finské obci Piikkiö. Jenni se modelingu začala věnovat ve čtrnácti letech, zúčastnila se i několika soutěží krásy. Mezi její největší úspěchy patří druhé místo v Miss Finska 2000 a o rok později pak výhra v Miss Skandinávie. Tato soutěž byla také osudovou v jejím milostném životě. Právě tady se totiž seznámila s pilotem formule 1 Kimim Räikkönenem, kterého si o dva roky později vzala. Jejich vztah je však od začátku opředen tajemstvím. Nejen že se o páru v mediích příliš nemluví, ale manželé se i na veřejnosti jen zřídkakdy objevují společně. V současné době Räikkönenovi  žijí ve švýcarském městě Baar, apartmán však vlastní i v Helsinkách a vilu na finském poloostrově Porkkala. Jenni plynule hovoří finsky, švédsky a anglicky, modelingu se však už nevěnuje. V roce 2005 ji totiž zaujal parkúr. Kromě sedmi koní Finka vlastní ještě tři auta a šestnáct kabelek. V roce 2007 Kimiho manželka navíc založila soukromý klub Bläk v Helsinkách. Během letošního léta se v novinách začaly objevovat informace, že se Kimi a Jenni budou rozvádět. Podle pilotova mluvčího rozvod ale na pořadu dne není a pomluvy prý vznikly díky fotkám pořízeným během dovolené na jachtě na Ibize, které zachycují Kimiho, jeho přátele a několik blondýnek, jeho manželka Jenni na nich však ze záhadných důvodů chybí. Tomu, že se mezi manžely nic neděje, nasvědčuje i fakt, že o pár týdnů před inkriminovanou dovolenou Räikkönen prohlásil, že by si přál potomky, nicméně ne během kariéry ve formuli 1. 

 

Jenni Dahlman-Räikkönen

 

 Hanna Prater

Pětadvacetiletá Hanna, přítelkyně Sebastiana Vettela, mistra světa z let 2010, 2011 a 2012, je pro veřejnost velmi utajovanou osobou. V paddocku formule 1 se objevuje jen zřídka, což Sebastian zdůvodňuje takto: " Práce vám zabírá všechen čas. Když jsem na trati, nemám na Hannu čas. Představte si, že byste s sebou v kanceláři celý den měli svou přítelkyni – byli byste tak zaneprázdnění, že by vám na ni už vůbec nezbýval čas." Německý pilot také přiznal, že když je jeho přítelkyně přítomna na okruhu, nedokáže se pořádně soustředit, protože neustále cítí povinnost starat se o ni. Sebastian a Hanna se seznámili už během studia na střední škole, chodit spolu začali ale až před pár lety. Na veřejnosti se Sebastian se svou přítelkyní poprvé objevil v roce 2006, kdy Hanna studovala design a textil na univerzitě v Německu. Poté, co Sebastian získal svůj první titul, musela Hanna změnit školu, neboť se neustále setkávala s otravnými dotazy svých spolužáků na své soukromí. V současné době spolu šťastný pár žije v malém bytě ve švýcarské vesničce Walchwil.

 

Hanna Prater

 

Nicole Scherzinger

Asi nejvíc profláknutou dvojicí jsou Lewis Hamilton a jeho o více než šest let starší přítelkyně Nicole Scherzinger , kteří se seznámili v roce 2007 na European Music Awards v Mnichově. Dohromady se pár ale dal až o rok později, tedy ještě před tím, než Hamilton získal svůj mistrovský titul. Během jejich téměř pětiletého vztahu se neustále objevovaly zaručené informace o jejich rozchodech, opětovných dáních se dohromady, zásnubách a plánované svatbě. Několikrát se na veřejnost dostaly i fotografie, které údajně dokazovaly, že jsou si Lewis a Nicole vzájemně nevěrní. Ať už ale bylo pravdou cokoliv, po loňské několikaměsíční přestávce je tato dvojice zase spolu a Nicole se znovu pravidelně objevuje na téměř všech velkých cenách. Zpěvačka se narodila v Honolulu, její tatínek je původu filipínského, maminka pak z jedné poloviny hawaiiského, z druhé ruského. Nicole studovala na umělecké škole a svou kariéru začala jako vítězka pěvecké televizní soutěže. V roce 2001 se stala frontmankou dívčí hudební skupiny Pussycat Dolls, kterou v roce 2010 opustila a začala se věnovat kariéře sólové zpěvačky. Kromě pěvecké dráhy se Nicole vydala i na dráhu hereckou. Vidět jsme ji mohli i jako porotkyni soutěže s názvem X Factor. V roce 2012 zpěvačka šokovala svět, když přiznala, že v době, kdy zpívala ve skupině Pussycat Dools, trpěla bulimií. "Prostě jsem se nesnášela. Byla jsem sebou znechucená, strašně jsem se za sebe styděla. Cítila jsem se sama. Byla jsem ve skupině, nikdy jsem se ale necítila tak sama," popisovala zpěvačka své pocity. Dále vysvětlila, že to, co ji zachránilo, byla hudba, na kterou se upnula.

 Nicole Scherzinger

 

Dasha Kapustina

Třiadvacetiletá ruská modelka, nový objev mistra světa z let 2005 a 2006 Fernanda Alonsa, se narodila ve Vladivostoku. Dasha pracovala jako modelka pro Karla Lagerfelda, předváděla na sobě značky Gucci, Dior, YSL, Chanel nebo třeba Chloé. Kromě krásné tvářičky má však Španělova přítelkyně i něco v hlavě -  na jedné z ruských univerzit totiž vystudovala obor zabývající se lidskými zdroji. Už po několika týdnech chození pár strávil romantickou dovolenou na Majorce, od začátku vztahu navíc Dasha Fernanda doprovází nejen na závody, nýbrž i na všechny večírky s jeho prací spojenými. 

 

Dasha Kapustina

Doporučujeme

Články odjinud