Lidé ve Ferrari usilovně pracují, aby odčinili tento rok, říká di Montezemolo

Lidé ve Ferrari usilovně pracují, aby odčinili tento rok, říká di Montezemolo

Při příležitosti tradičního předvánočního setkání se zaměstnanci doma v Maranellu vyjádřil Luca di Montezemolo své přesvědčení o tom, že se Ferrari příští rok vrátí zpět na nejvyšší příčky.

Letošní sezona byla jednou z těch, ve které se rudým vozům nedařilo tak, jak by si Italové přáli. Pouze jedno vítězství a celkové třetí místo v Poháru konstruktérů rozhodně nemůže být pro stáj takového kalibru povedeným ročníkem. O to je v Maranellu podle di Montezemola větší motivace navázat v příštím roce zpět na úspěchy z let minulých.

"Nemůžeme být spokojeni s tím, jak se tento rok vyvíjel, a je tu velká touha od nás všech odčinit to. Výsledky se totiž samy od sebe nedostaví," ví Ital.  

"Chci být optimistický, protože vidím tu koncentraci a pozornost věnovanou každému detailu. To charakterizuje úsilí Domenicaliho a jeho lidí. Práce pokračují na všech místech, ve kterých se musíme zlepšit: od návrhu nového vozu přes práci v simulátoru, přípravy na zastávky v boxech až po trénování startů a tak dále," ujistil di Montezemolo.

Prezident Ferrari se ve svém vánočním projevu nezapomněl zmínit rovněž o obou pilotech rudé stáje: "Od našich jezdců se také pochopitelně očekávají velké věci. Felipe ví, že tento rok (2012) je pro něj velmi důležitý. Je ale na nás, abychom mu dali konkurenceschopný vůz. Pokud to zvládneme, jsem si jistý, že znovu objevíme Felipeho, který uměl být rychlejší než Michael a Kimi."

"Fernando měl úžasnou sezonu, a to navzdory tomu, že neměl konkurenceschopný vůz. Učinil nás šťastnými na Silverstonu tím symbolickým vítězstvím, které nám daroval ve stejný měsíc a na stejném okruhu, kde Ferrari ukořistilo před šedesáti lety své první vítězství ve formuli 1," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud