Lidé rádi zapomínají, říká Whitmarsh na obhajobu Hamiltona

Lidé rádi zapomínají, říká Whitmarsh na obhajobu Hamiltona

Britský pilot má ze sebou sezonu, v níž byl nesčetněkrát podrobován kritice. Šéf McLarenu ovšem soupeře varuje, aby mistra světa z roku 2008 nepodceňovali.

Sedmadvacetiletý Hamilton v roce 2011 zažil něco, na co jinak není příliš zvyklý - i kvůli svým nevyrovnaným výkonům byl poražen svým týmovým kolegou. Kromě častých návštěv sportovních komisařů způsobených četnými kolizemi se soupeři byl také pod neutuchávající palbou médií, která ráda probírala jeho osobní život, zejména pak rozchod s Nicole Scherzinger. 

Martin Whitmarsh se tudíž opět rozhodl za svého pilota postavit a všem pochybovačům se ve vyjádření pro oficiální stránky formule 1 snaží připomenout, s kterým že pilotem to mají čest. 

"Lewis loni vyhrál tři velké ceny. Pouze tři piloti v sezoně 2011 vyhráli více než jednou. Mimo Lewise to byl Sebastian a Jenson. Málo týmů se také může chlubit šesti triumfy v sezoně, jako se loni povedlo právě nám. Přesto bývá sezona 2011 v Lewisově podání považována za zklamání. V určitém směru to tak možná bude. Sám je ale svým nejtvrdším kritikem. 

Někdy, když se nedaří, to na sebe nechá dolehnout. Je to ale ukázka jeho soutěživosti a ctižádostivosti, jeho nezměrné touhy po vítězství. Lidé mají krátkou paměť, že? Lewis s McLarenem strávil polovinu svého života. Třikrát z pěti sezon strávených ve formuli 1 byl v přímém boji o titul. Ten získal v roce 2008. 17 Vítězství z 90 odjetých závodů je statistika, která ho řadí na ta nejpřednější místa v síni slávy motoristického sportu," rozplýval se Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud