Lewis si užívá svobodu, kterou v mládí neměl, míní Hamilton starší

Lewis si užívá svobodu, kterou v mládí neměl, míní Hamilton starší

Anthony Hamilton nabídl svoji interpretaci přestupu svého syna z McLarenu do Mercedesu. Vidí v něm snahu o rozlet.

Lewis Hamilton byl od malička veden svým otcem k závodní kariéře, později nad ní záštitu převzal McLaren. V roce 2010 však udělal první krok k větší svobodě, když se pracovně rozešel s otcem a svoji kariéru předal do rukou společnosti XIX Entertainment.

Podle Anthonyho Hamiltona je přestup k Mercedesu jen dalším krokem v tomto směru. "Abych byl upřímný, tak to nebylo tolik o tom, abych už toho já nebyl součástí, šlo o to, aby měl Lewis svůj vlastní prostor, abychom měli my svůj prostor," vysvětloval pro BBC.

"A Lewis teď bude mít příští rok svůj prostor. To děti chtějí, ne? Pro mladé závodní jezdce je nešťastné, že nemají příležitost si prožít divoké roky dospívání. Já to štěstí měl, nebo to možná spíš bylo neštěstí, nejsem si jistý! Ale žádné z mých dětí si divoké dospívání neprožilo."

"Když jste závodní jezdec, závodník na motokárách nebo v monopostech, nemáte čas na vykolejení, musíte zůstat na kolejích. Takže je to zajímavé. Ale rodina je jako vždy skvělá a v životě jsme si všichni vždy zvykli."

Hamilton starší však nepopírá, že odchod z McLarenu nebude jednoduchý. "Myslím, že poslední závod v Brazílii bude pro nás všechny plný emocí, pro tým, jezdce a rodinu," předpověděl. "Hamiltonové jsou synonymní s McLarenem a opačně. Myslím, že si budeme vzájemně scházet, ale abych byl upřímný, tak je podle mě příjemné jít na zelenější pastvu a zjistit, jestli dokážete v životě vybudovat něco nového."

Doporučujeme

Články odjinud