Lewis Hamilton bude příští rok závodit pro Mercedes

Lewis Hamilton bude příští rok závodit pro Mercedes

Odchovanec McLarenu Lewis Hamilton se přeci jen rozhodl změnit působiště, od roku 2013 bude závodit pro tým Mercedes AMG.

Po oznámení odchodu Lewise Hamiltona z McLarenu a jeho nahrazení Sergiem Pérezem také přišlo potvrzení, kam britský závodník odchází. Podepsal smlouvu s Mercedesem na období let 2013 až 2015. Nahradí Michaela Schumachera, jehož plány na příští rok zatím nejsou známé.

"Nastal pro mě čas přijmout novou výzvu a jsem nadšený, že začnu novou závodní kapitolu u týmu Mercedes," řekl Hamilton. "Mercedes-Benz má v motorsportu velkou historii a vášeň pro vítězení, kterou s ním sdílím."

"Spolu můžeme vyrůst a obstát v této nové výzvě. Věřím, že dokážu pomoci Stříbrným šípům na vrchol a naplnit naši společnou ambici vyhrávat šampionáty."

Hamilton se tak příští rok stane týmovým kolegou Nica Rosberga, s nímž se dobře zná z nižších závodních sérií, v roce 2000 dokonce byli týmoví kolegové na motokárách.

"Jsem nadšený, že můžu přivítat Lewise Hamiltona v našem týmu," uvedl šéf Mercedesu F1 Ross Brawn. "Příchod jezdce Lewisova kalibru svědčí o postavení Mercedesu ve formuli 1 a jsem hrdý na to, že Lewis sdílí naše vize a ambice uspět se Stříbrnými šípy."

"Věřím, že spojení Lewise a Nica bude příští rok tou nejdynamičtější a nejvíce vzrušující jezdeckou dvojicí na roštu, a těším se na to, co spolu dokážeme."

Doporučujeme

Články odjinud