Lewis byl v první zatáčce dost agresivní, říká Rosberg

Lewis byl v první zatáčce dost agresivní, říká Rosberg

Novopečený mistr světa F1 Lewis Hamilton byl podle jeho týmového kolegy z Mercedesu Nica Rosberga při jejich souboji v první zatáčce Velké ceny USA až příliš agresivní.

Hamiltonovi se start z druhé pozice povedl lépe a v nájezdu do první zatáčky byl vedle německého pilota, kterého následně lehce vytlačil ven, aby si pojistil první místo.

Rosberg tímto manévrem však ztratil celkem tři pozice. V průběhu závodu se nakonec probojoval znovu do vedení, o které však přišel svou chybou, kterou Hamiltonovi daroval nejen vítězství, ale i titul.

„V první zatáčce si rozhodně počínal velmi agresivně, co mám k tomu říct? Ještě jsem to neviděl, tak to nemohu komentovat,“ řekl Rosberg.

„Samozřejmě to bylo extrémně agresivní. Narazili jsme do sebe. Řekl bych, že Lewis najel do mě, což není dobré, víc vám toho teď ale neřeknu.“

Rosberg byl po většinu závodu rychlejší, v závěru závodu však chyboval. Celý incident si Němec nedokáže vysvětlit.

„Neříkám, že něco bylo s autem v nepořádku. Myslím, že to byla moje chyba. Hodně se mi protočila kola a pneumatiky zřejmě nebyly úplně zahřáté. Bylo to zvláštní, jelikož se mi to předtím ještě nestalo,“ dodal Rosberg.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud