Letošní Závod šampionů vyhrál David Coulthard

Letošní Závod šampionů vyhrál David Coulthard

Bývalý pilot formule 1 David Coulthard se stal vítězem letošního Závodu šampionů, který hostil stadion krále Fahda v Rijádu v Saudské Arábii. Skot ve finále porazil Pettera Solberga.

Vítěz třinácti velkých cen ve formuli 1 si ve finále poradil s bývalým mistrem světa v rallye Solbergem poměrem 2:0. V první jízdě vyhrál o půl sekundy ve vozech Whelen Euro NASCAR. Druhý bod získal výhrou v další finálové jízdě s vozy Vuhl 05.

Pro Coultharda je to druhý triumf v této soutěži, když se radoval i v roce 2014 na Barbadosu.

Do finále se Coulthard dostal díky semifinálové výhře nad Tomem Kristensenem. Devítinásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mans Kristensen přitom ve čtvrtfinále vyřadil loňského vítěze Závodu šampionů a bývalého pilota F1 Juana Pabla Montoyu. Kristensen tak Kolumbijci vrátil porážku z loňského finále Závodu šampionů, který se uskutečnil v Miami.

Solberg v semifinále narazil na svého soupeře z Mistrovství světa v rallycrossu Johana Kristofferssona. Severské duel pro sebe přitom Nor získal lepším startem, než jaký předvedl švédský jezdec.

Do vyřazovacích soubojů se přitom jak Coulthard, tak Solberg dostali s přehledem ze svých základních skupin, ve kterých každý z nich vyhrál všechny své tři jízdy.

Včera se v Rijádu konal Závod národů. Poosmé v historii se z vítězství radoval tým Německa. Vítězný tým tentokrát tvořili loňský mistr světa vytrvalostních závodů Timo Bernhard a úřadující šampion DTM René Rast.

Závodu šampionů se letos neúčastnil žádný ze současných pilotů formule 1.

Foto: Getty Images / Mike Hewitt

Doporučujeme

Články odjinud