Letošní vůz vypadá mnohem agresivněji, říká o Williamsu Massa

Letošní vůz vypadá mnohem agresivněji, říká o Williamsu Massa

Felipe Massa viděl monopost Williamsu pro příští sezónu formule 1. Podle Brazilce má model pro rok 2018 agresivnější vzhled než jeho předchůdce.

Massa pro Williams závodil od sezóny 2014 do loňského roku, kdy ukončil kariéru ve formuli 1. Na voze pro příští rok bude mít poprvé zásluhu také technický ředitel Paddy Lowe a podle Massy jsou již patrné výrazné změny.

„Viděl jsem nový vůz ve větrném tunelu a bylo tam tolik změn, že to vypadá docela zajímavě,“ řekl Massa Autosportu. „Všichni pracují. Možná přijedete na první závod a všichni budou mít tolik různých změn na voze.“

„Vůz vypadá mnohem agresivněji. Vypadá o hodně jinak, takže věřím, že se mohou zlepšit.“

Williamsu se nedařilo v loňské sezóně držet krok s Force Indií v boji o čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Spolu s Renaultem a McLarenem proto tým z Grove doufá v úspěšnější sezónu.

„Máte tu Renault, který se zlepší. Budete tu mít také McLaren, takže potřebujeme vědět, jak velké toto zlepšení může být. Potřebují také vidět, co dokáží jezdci, ale věřím, že tým může mít lepší vůz v porovnání s tím, co jsme měli doteď.“

Podle Lowa se na voze pro letošní sezónu stále pracuje a až do prvních předsezónních testů, které začínají 26. února, se lidé v továrně nezastaví.

„Lidé jsou teď s autem velice zaneprázdnění. Je potřeba udělat spoustu práce a s některými věcmi jsme bohužel pozadu. Lidé proto budou muset v následujících dvou měsících pracovat opravdu tvrdě. Věříme, že v porovnání s vozem 2017 dosáhneme velkého zlepšení,“ říká Lowe.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud