Letošní vozy podle Magnussena kladou větší nároky na fyzičku

Letošní vozy podle Magnussena kladou větší nároky na fyzičku

Dánský pilot dle vlastních slov v zimní přestávce trénuje s větším nasazením než kdy předtím. Vozy pro sezonu 2017 budou oproti svým předchůdcům náročnější na řízení.

Kevina Magnussena čeká sezona plná změn. Nový tým, nová pravidla, nová motivace. Nastupující generace vozů formule 1 se bude chovat zcela jinak a dá se očekávat, že bude klást větší nároky na fyzickou přípravu jezdců. Magnussen nechce ponechat nic náhodě, a tak na sobě před sezonou tvrdě pracuje.

Čtyřiadvacetiletý pilot se soustředí především na nabírání fyzické síly. To s sebou pochopitelně přineslo nárůst svalové hmoty a s tím spojené navýšení hmotnosti.

„Můj zimní trénink je tentokrát určitě o něco tvrdší. Nikam moc letos nejezdím, společně s trenérem cvičím doma v Dánsku. Nikdo pořádně neví, jak vlastně budou nové vozy rychlé a jak moc bude těžké je řídit. Je proto potřeba se na to patřičně připravit,“ prozradil Magnussen Autosportu.

Závodník týmu Haas si od sezony 2017 hodně slibuje a věří, že by mu nová technika mohla sednout:

„Jsem ten typ jezdce, který se někdy dostane do problémů, protože auto jednoduše přetěžuje. Letošním vozům by můj styl jízdy mohl sedět. Řídit je bude zábava. Pokud se naplní má očekávání, budou to ty nejrychlejší formule v historii.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud