Letošní rok bude rozhodující pro vývoj mé kariéry, míní di Resta

Letošní rok bude rozhodující pro vývoj mé kariéry, míní di Resta

Paul di Resta se chce letos ukázat v tom nejlepším světle, aby si otevřel cestu do top týmů v roce 2013. Zajímají ho především Mercedes a McLaren.

Di Resta byl loni nejlepší ze všech nováčků a letos potřebuje na své dobré výkony navázat. "Letošní rok bude měřítkem mé formy," přiznal v rozhovoru pro Autosport. "V tuto chvíli jsem uvolněný a z nadcházejícího roku mám dobrý pocit."

"Můj život je velmi stabilní a vím, co potřebuji dokázat. Vím, co musím udělat, a také jak věci fungují, jak to chodí. Stabilita při setrvání u Force Indie mi také hodně pomáhá."

Skotský závodník se netají tím, že by chtěl brzy postoupit do top týmu. Vysoko si ho cení šéf McLarenu Martin Whitmarsh, přičemž nejblíže má k Mercedesu, pro nějž závodil čtyři roky v DTM a získal titul.

"Rád bych, aby se jeden z těchto týmů objevil v mé dlouhodobé budoucnosti," potvrdil. "Ale do konce roku mám smlouvu s Force Indií a udělám pro ni maximum. Budoucnost je otevřená a možná je jiná. Postupuji krok za krokem. Teď jsem soustředěný na testy. Po testech bude první závod. Po prvním závodě další závod. Nebylo by správné hledět dál."

V současnosti je tedy pro di Restu nejdůležitější získat dobré výsledky s Force Indií. Tým by se rád posunul ze svého loňského šestého místa výš, ale to je těžký cíl.

"Musíme udělat velký krok vpřed, pokud máme získat páté místo," uznal di Resta. "Zároveň víme, že jen udržet šesté místo je už velká věc, protože jsme loni hráli nad svojí ligou. Patří za to uznání týmu, protože měl vášeň a odhodlání se zlepšovat až do konce roku."

Doporučujeme

Články odjinud