Letošní GP Monaka byla podle Alonsa vůbec nejnudnějším závodem

Letošní GP Monaka byla podle Alonsa vůbec nejnudnějším závodem

Letošní Velká cena Monaka byla podle Fernanda Alonsa "zřejmě nejnudnějším závodem ve formuli 1".

Poprvé od roku 2009 letos v závodě formule 1 v ulicích Monte Carla nevyjel na trať Safety car. Daniel Ricciardo dokázal po startu z pole position vyhrát i přesto, že měl kvůli problémům s pohonnou jednotkou o 25 % méně výkonu.

Když byl dotázán na to, jaké je to závodit s letošními monoposty v ulicích Monte Carla, Alonso odpověděl: „Extrémně nudné. Tohle byl možná ten vůbec nejnudnější závod.

Bez Safety caru, bez žlutých vlajek. Myslím, že tento sport by se měl nad show trochu zamyslet, protože tohle je zklamání. Zřejmě nejnudnější závod v historii formule 1. Myslím, že nakonec v závodě něco musíme dát fanouškům, abychom jim trochu vrátili to, že si koupili vstupenku.“

Za malou dramatičnost závodu přitom podle Alonsa může charakter městského okruhu v Monaku, který nenabízí příliš mnoho možností k předjíždění.

„Myslím, že to je jen Monako. Tak to je. Myslím, že bez Safety caru to byla docela nuda. Jen jsme odstartovali ze svých pozic z kvalifikace a na těch pozicích se jelo až do cíle,“ řekl Alonso, který závod nedokončil po selhání převodovky.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud