Letos jsem se hodně posunul. Škoda jen, že jsme se jako tým trápili, říká Cunoda | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Letos jsem se hodně posunul. Škoda jen, že jsme se jako tým trápili, říká Cunoda

AlphaTauri za sebou nemá dobrý rok, což se podepsalo i do výsledků obou jezdců. Podle Júkiho Cunody tato realita zastínila jeho jezdecký progres.

Júki Cunoda vstoupil do sezony 2022 dobře, když hned na úvod v Bahrajnu skončil osmý a poté, co v italské Imole na domácí trati svého týmu přidal sedmou příčku, zdálo se, že i letos bude AlphaTauri čeřit vody ve středu pole.

To však nenastalo a oba jezdci stáje, Júki Cunoda i Pierre Gasly, se zbytkem sezony víceméně protrápili. Bylo tedy zřejmé, že monopost AlphaTauri není dostatečně konkurenceschopný.

„Jako tým jsme se trápili,“ přiznal Júki Cunoda v rozhovoru pro web GPFans.com.

„Z mého pohledu jsem se hodně posunul, a to jak po fyzické stránce, tak po stránce psychické a jezdecké. Jsem tedy docela spokojený s tím, v jaké jsem momentálně formě. Jen byla velká škoda, že jsem to nemohl ukázat výsledky, tak jako loni,“ prohlásil japonský pilot.

Navzdory tomu, že ani letos Cunoda nedokázal pokořit zkušenějšího kolegu Gaslyho a nevyvaroval se několika excesům (například v Kanadě), faktem je, že byl Francouzovi, který bude v roce 2023 hájit barvy týmu Alpine, výrazně blíže než vloni.

Zatímco byl Japonec ve své nováčkovské sezoně svým kolegou poražen až na jednu výjimku ve všech kvalifikacích a získal více než třikrát méně bodů, v ročníku 2022 byla situace vyrovnanější. Interní kvalifikační bitvu vyhrál Gasly v poměru 13:9, na body pak 23:12.

„Z letošního roku mám smíšené pocity. Užil jsem si to, ale jako tým jsme hodně bojovali. Smůla, ale tak to prostě je,“ uzavřel 22letý pilot hodnocení.

Doporučujeme

Články odjinud