Letos budeme pravidelně bodovat, věří Williams

Letos budeme pravidelně bodovat, věří Williams

Williams už ví, s kým bude letos závodit, a věří, že úspěšně. Loňský rok má být dnem, od kterého se odrazí na místa v první desítce.

Williams loni bodoval jen ve třech závodech a s pouhými pěti body byl jednoznačně nejhorší z etablovaných stájí. Ale vyměnil technického ředitele, angažoval nové lidi a reorganizoval svá technická oddělení, aby situaci změnil.

"Chceme být pravidelně v první desítce, postupovat do třetí části kvalifikace a konzistentně bodovat. Věřím, že si tento cíl dokážeme splnit," řekl provozní šéfinženýr Williamsu Mark Gillan. "To samozřejmě představuje významné zlepšení výkonnosti, ale takový je náš cíl a já věřím, že ho splníme."

Williams teď staví nové auto FW34 jinak než jeho předchůdce a pracují na něm noví lidé. Kromě těchto změn se musí vypořádat také s pozměněným jezdeckým složením, už se nebude moci spoléhat na osvědčenou zpětnou vazbu Rubense Barrichella, protože ho nahradil Brunem Sennou.

"To samozřejmě zvyšuje tlak na provozní stránku týmu, ale pro mě je to příležitost," hodnotil Gillan. "Máme tři celkem nezkušené jezdce (s Bottasem), ale mají velký potenciál a je na nás a jezdcích, abychom ten potenciál v sezóně využili a maximalizovali naši výkonnost."

Doporučujeme

Články odjinud