Letní dieta. Prioritou Red Bullu je snížení hmotnosti | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Letní dieta. Prioritou Red Bullu je snížení hmotnosti

Podle Christiana Hornera je jednou z priorit dalšího vývoje Red Bullu snížení hmotnosti.

Kromě Alfy Romeo se ostatním týmům nepodařilo postavit vůz, který by byl na hranici minimální hmotnosti. Red Bull měl snížit hmotnost RB18 už v Imole a k dalšímu kroku má dojít ve Španělsku – údajně až o 7 kg. Snížit hmotnost svého vozu se tento víkend chystá také Ferrari, ale opět jde o spekulace. 

„Vůz funguje dobře. Doufáme, že později v létě přijde nějaký vývoj, který nám také pomůže, protože potřebujeme trochu snížit hmotnost,“ řekl Horner pro Sky Sports F1.

Hlavním problémem Red Bullu je hmotnost, která v pomalých zatáčkách ubírá několik desetin a příliš degraduje pneumatiky. 

„Musíme se zlepšit v pomalých zatáčkách. Potřebujeme na autě shodit pár kilogramů, protože degradace pneumatik je důsledkem hmotnosti. Jsou to ty drobné přírůstky, za kterými se neustále ženete.“

Horner přiznal, že Red Bull má výhodu na Ferrari v rychlosti na rovinkách, ale Scuderia má zase jiné silné stránky. „Ferrari navrhlo svůj vůz tak, aby optimalizoval ostatní oblasti. Myslím, že se to bude měnit okruh od okruhu. Třeba v Monaku mají značnou výhodu. Musíme se ujistit, že jsme všestranní na okruzích, které přijdou.“

Doporučujeme

Články odjinud