Lepší výkony jsme od Senny chtít nemohli, chválí Renault

Lepší výkony jsme od Senny chtít nemohli, chválí Renault

Bruno Senna získal v druhém závodě pro Renault první body a šéf týmu Eric Boullier je z brazilského jezdce nadšený. Věří, že bude ještě lepší.

Senna startoval v Monze desátý a v cíli byl devátý, za což získal první body kariéry. "Daří se mu a neustále se zlepšuje, takže lepší už to být ani nemohlo, abych byl upřímný," řekl Boullier. "V prvním kole byl osmnáctý, takže měl dobrou konzistenci. Ne dokonalou, ale dost dobrou."

"A tlačil na to ve správných chvílích. Strategie nebyla špatná a trochu nám pomohla odstoupení ostatních. Ale je to dobré pro něj a jeho sebedůvěru, také pro tým. A ukazuje to, že vylepšení vozu určitě fungují."

Senna má zatím smlouvu jen do konce sezóny a Boullier věří, že se bude dál zlepšovat. "Má velký potenciál, bylo to během víkendu vidět na tom, co dělá a říká, do týmu dobře zapadl. Chce mít dobré výsledky. Očekávám od něj, že bude bojovat s Vitalijem," dodal šéf enstonské stáje.

Pro příští rok má závodní sedačku u Renaultu téměř jistou Vitalij Petrov. Druhý vůz zatím patří Kubicovi a Boullier chce už v říjnu rozhodnout, jestli to bude platit i nadále.

Doporučujeme

Články odjinud