Lépe to v Monze asi nešlo, říká s odstupem času Webber

Mark Webber už není z Grand Prix Itálie zklamaný. Dospěl k závěru, že na lepší výsledek v Monze prostě neměl, takže alespoň omezil ztráty.

Australan dojel v Královském parku až na šestém místě a po závodě neskrýval, že je výrazně zklamaný. "Jako tým jsme nepodali maximální výkon," řekl v neděli. "Mohli jsme být lepší a získat víc bodů, ale posbírali jsme jich jen pár. Je to zklamání, ale aspoň jich pár máme."

Webber se přesto dokázal vrátit do vedení šampionátu jezdců. Nejen proto s odstupem času hodnotí závodní víkend v Monze s větším nadhledem. "Po závodě jsem byl asi trochu nevrlý," přiznal pro The Australian. "Když se ohlédnu zpět na závod, asi jsme o moc lépe na tom být nemohli."

"Neodstartoval jsem nejlépe a před první šikanou jsme byli tak trochu v defenzivě. V té druhé jsem ztratil dvě pozice, ale Lewis celý závod. Mohli jsme získat trochu víc, ale když zhodnotím závod jako celek, šlo o to, abychom získali maximum z pozice, ve které jsme byli."

Spa a Monza byly dva okruhy, na kterých Red Bull potíže očekával. Do konce sezóny by už neměl přijít žádný výrazný problém. "Další dvě trati by pro nás měly být mnohem lepší," potvrdil Webber. "Neočekávám, že budu po prvním kole v Singapuru osmý nebo devátý."

Doporučujeme

Články odjinud