Lékaři jsou Kubicovým pokrokem potěšeni, ale letošní návrat je vyloučený

Lékaři jsou Kubicovým pokrokem potěšeni, ale letošní návrat je vyloučený

Zdravotní stav Roberta Kubici se po nehodě v rallye neustále zlepšuje a šance na uzdravení rostou. Závodit ale polský jezdec letos s největší pravděpodobností nebude.

"Jeho stav se zlepšil a je dobrý," řekl doktor Giorgio Barabino pro IVG.it. "Neobjevila se žádná pooperační infekce. Končetina je dobře prokrvená a jeho životní funkce jsou v normě. Vývoj je dobrý, vzhledem k traumatu, které utrpěl."

Kubica nadále zůstává na jednotce intenzivní péče, kde podstoupí několik dalších vyšetření ruky. Pak přijdou na řadu další zranění. "Do týdne budeme moci operovat zlomené rameno a pažní kost, kterým jsme se zatím nevěnovali. Dnes (v pondělí) byl jezdec po celou dobu vzhůru a při vědomí, i když pociťuje bolest. Navzdory sedativům mluvil se svým manažerem a lékařským personálem."

Kubica zůstane na další léčení v nemocnici Santa Corona, o převezení jinam se neuvažuje. Italští lékaři jsou s výsledky své práce spokojeni. Navzdory příznivému vývoji ale dávají Kubicovi rok na uzdravení.

"Je těžké cokoliv předpovídat," zopakoval Barabino. "Je ale jisté, že takhle silní pacienti jsou vzácní. Částečné zotavení bude možné během několika málo měsíců. Uvidíme, jestli získá zpět celou funkčnost ruky. Na to by v každém případě potřeboval rok."

Tým Renault ke Kubicově stav uvedl: "Dnes se celkový Robertův stav znovu zlepšil. Podle doktorů je jeho stav v normě a uzdravování předloktí povzbuzující. Včera si Robert promluvil se svými příbuznými a doktory. Kvůli lékům hodně spí, ale dobře reaguje na vnější stimuly. Na zprávy o svém stavu reagoval dobře a je připravený bojovat o svůj návrat."

Doporučujeme

Články odjinud