Leimer doufá ještě letos v závodní sedačku u Manoru

Leimer doufá ještě letos v závodní sedačku u Manoru

Podle Fabia Leimera je velká šance, že se ještě v letošní sezóně objeví v některém závodě Formule 1 v sedačce týmu Manor.

Šampion GP2 z roku 2013 se na začátku června stal rezervním pilotem týmu. Příští víkend na Silverstonu by měl přitom dostat šanci v prvním volném tréninku na Velkou cenu Velké Británie.

„V tuhle chvíli se zdá, že se objevím už na Silverstonu v prvním volném tréninku,” řekl Leimer pro GPUpdate.net.

„F1 se rychle mění, takže když přijde někdo s hodně penězi... vypadá to ale na Silverstone a pak možná bude šance na konci sezóny odjet i nějaké závody.”

„S Marussií jsme byli v kontaktu od roku 2013, nikdy jsme ale neměli finance, takže to pro mě byl konec. F1 pro mě skončila.”

„Naštěstí přišel telefonát: 'rádi bychom tě měli jako třetího jezdce a na konci roku by byly možné i nějaké závody'. Jsem tedy šťastný.”

Manor na Silverstonu s vylepšeními

Poprvé od loňské Velké ceny Austrálie přitom Manor nasadí příští víkend na Silverstonu na svůj vůz vylepšení.

„Pro Silverstone přinášíme nějaká vylepšení, která budou patrná už při prvním pohledu na vůz, a snad také z pohledu výkonnosti,” řekl šéf týmu John Booth.

„Díky nim nebudeme mít modré vlajky (přikazující jezdci pustit před sebe o kolo rychlejší vůz - pozn. redakce) až později a usnadní nám tak život.”

Booth: „Tato vylepšení jsme měli nasadit na Silverstonu už loni, kdybychom ale měli peníze na jejich výrobu.“

„Tento vůz kromě přední části je v podstatě tím, který jel v roce 2014 v Austrálii. Je tedy příjemné nasadit vylepšení, pro všechny tady a také v továrně je dobré ukázat jisté zlepšení.”

Podle některých zpráv tým pro letošní sezónu již nenasadí zcela nový vůz, což bylo v plánu udělat po letní přestávce, ale bude se místo toho zaměřovat na ročník 2016.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud