Legenda rallye Ogier míří do WEC, čeká ho i Le Mans | Foto: Richard Mille

Foto: Richard Mille

Legenda rallye Ogier míří do WEC, čeká ho i Le Mans

Hvězda automobilových soutěží a druhý muž nedávno skončené Rallye Monte Carlo oficiálně míří na závodní okruhy. Sébastien Ogier absolvuje kompletní sezonu vytrvalostního mistrovství světa FIA WEC a čeká ho tak rovněž debut v Le Mans.

Rodák z alpského městečka Gap bude v tomto roce závodit ve třídě LMP 2. V prototypu Oreca 07 Gibson #1 stáje Richard Mille Racing se Francouz bude střídat s krajany Charlesem Milesim a nadějnou závodnicí Lilou Wadoux.

„Vím, že je to velká výzva, ale já jsem hledal možnost, která pro mě bude větší motivací než nějaká snadnější varianta,“ cituje osminásobného mistra světa WRC web sportscar365.com.

„Do této chvíle jsem se soustředil především na moji kariéru v rallye, nicméně na vytrvalostní závodění jsem myslel už dlouho. Všichni jezdci mají tendenci být sobečtí, tady ale musíte spolupracovat, pokud chcete mít úspěšnou kariéru.“

„LMP 2 je fantastická kategorie, která pro mě představuje skvělý způsob pro cestu na vrchol vytrvalostních závodů a možnost zlepšovat se v této disciplíně.“

Sébastien Ogier je ve WRC pilotem Toyoty, proto také po skončení loňské sezony WEC v Bahrajnu a také letos krátce po vyvrcholení Rallye Monte Carlo testoval japonský hypervůz GR010 Hybrid. V elitní třídě LMH však aktuálně Toyota nemá volnou sedačku, uvolněné místo po Nakadžimovi pro rok 2022 zaplnil další Japonec Rjo Hirakawa.

Francouz tak bude sbírat první zkušenosti ve vytrvalostních závodech v LMP 2. Závodní premiéru Ogier prožije 18. března v americkém Sebringu, kde odstartuje 10. sezona WEC podnikem na 1000 mil.

Na Ogierův debutový start v Le Mans dojde 11. a 12. června.

Doporučujeme

Články odjinud