Legenda míří do Prahy! Emerson Fittipaldi převezme Zlatý volant | zdroj: Agentura Pozitif

zdroj: Agentura Pozitif

Legenda míří do Prahy! Emerson Fittipaldi převezme Zlatý volant

I letošní ročník tradiční motoristické ankety Zlatý volant obohatí hvězda světového motorsportu. Slavnostního galavečeru se zúčastní Emerson Fittipaldi.

Dvojnásobný mistr světa formule 1 a dvojnásobný vítěz Indy 500 převezme ocenění Světová osobnost motoristického sportu. Před Fittipaldim už toto čestné ocenění získaly takové hvězdy jako Michael Schumacher, Mika Häkkinen či David Coulthard.

Kromě Fittipaldiho převezme čestné ocenění také legenda československé motocyklové scény Peter Baláž. Desetinásobný československý šampion má k anketně Zlatý volant blízko, v minulosti už v Praze provázel svého přítele Giacoma Agostiniho, který se ocenění dočkal před dvěma roky.

Cenu In Memoriam obdrží legenda Rallye Dakar Karel Loprais, který zemřel jen několik dní před startem ročníku 2022.

O vítězi 45. ročníku Zlatého volantu pro nejlepšího českého závodníka za rok 2021 rozhodne společné hlasování fanoušků a odborné poroty složené z novinářů.

Hlasy od veřejnosti mají v konečném součtu váhu 50 %, stejně důležité jsou proti nim hlasy odborných novinářů.

Fanoušci se mohou do hlasování zapojit na webu www.zlatyvolant.cz, kde mohou své favority podpořit do 27. února. Na webu ankety je i kompletní seznam nominovaných v jednotlivých kategoriích.

Součástí hlasování je již tradičně i ankety Zlatá řídítka o nejlepšího motocyklového závodníka za minulý rok. Hlasuje se též v kategoriích Talent roku a Zlaté oko, která odmění nejlepší motoristický snímek loňské sezony.

Zvolená nejlepší závodnice převezme Cenu Elišky Junkové.

Slavností předávání cen se uskutečnění během galavečeru v prostorách Autoklubu České republiky 17. března.

Doporučujeme

Články odjinud