Leclercovu motoru přestal fungovat jeden válec, vysvětlil Binotto

Leclercovu motoru přestal fungovat jeden válec, vysvětlil Binotto

Ferrari poodhalilo příčiny, které stály Charlese Leclerca jeho první vítězství ve formuli 1. Monačanův vůz ve Velké ceně Bahrajnu neměl problém s využitím energie, ale jeho motoru přestal fungovat jeden z válců.

Leclerc po vítězství v kvalifikaci mířil suverénně za svým prvním vítězstvím ve formuli 1, když deset kol před cílem závodu začal jeho vůz ztrácet výkon. Ačkoliv rádiová komunikace naznačovala, že měl Leclercův vůz problém s MGU-H, šéf týmu Ferrari Mattia Binotto později řekl, že problém se týkal spalovacího motoru.

„Nyní kontrolujeme motor, takže nemáme jasné vysvětlení pro to, co se stalo. Je to problém s motorem, byl tam problém na jednom válci, ale je potřeba ten důvod pochopit,“ řekl Binotto.

„Motor se vrátí do Maranella na důkladnou kontrolu, protože když se něco takového stane, musíte investovat čas do důkladné kontroly. Motor ale na konci závodu fungoval, takže je stále možné s ním jet. Určitě ho využijeme v pátek v Číně a budeme mít celý pátek na posouzení jeho chování, funkčnosti a výkonnosti.“

Binotto zároveň popřel, že by byla chyba v MGU-H. „Nevím, odkud přišly ty spekulace. S MGU-H nebylo nic špatně. Bylo to odvážné rozhodnutí pokračovat za těchto podmínek v závodě. Nakonec z toho byla třetí pozice, která byla důležitá, takže možná konečně správné rozhodnutí,“ pochvaluje si šéf Ferrari.

„Je to jeden problém, který bude snadné vyřešit. Nesouvisí to se způsobem, jakým používáme motor nebo s mapováním nebo s čímkoliv jiným. Musí se jednat o selhání jedné součástky, kterou najdeme,“ věří Binotto.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud