Leclercovo prokletí v domácím závodě nemá konce. Letos do GP Monaka ani neodstartoval | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Leclercovo prokletí v domácím závodě nemá konce. Letos do GP Monaka ani neodstartoval

Pilot Ferrari Charles Leclerc nakonec nedostal šanci odstartovat do letošní Velké ceny Monaka formule 1 z pole position. Do závodu jej nepustil problém s hnací hřídelí.

Monačan zajel na domácí trati nejrychlejší čas v sobotní kvalifikaci, následně ale boural a nebylo jisté, zda nebude před startem nutná výměna převodovky, která by znamenala ztrátu pěti pozic na roštu.

Ferrari při kontrolách nezjistilo „žádné vážné poškození“ převodovky. Když ale tým nastartoval Leclercův vůz, objevil se problém s hnací hřídelí, který Leclerca vůbec nepustil na start.

„Bylo velmi obtížné cítit se v garáži v pohodě. Bohužel si na to tady (v Monaku) začínám zvykat. Nikdy jsem tu nedokončil závod. Letos jsem ani neodstartoval z pole position,“ řekl Leclerc.

„Je těžké to přijmout. Je mi ale také líto týmu, mechanici včera odvedli skvělou práci, když se snažili vše zkontrolovat. Mechanici byli dnes ráno konečně šťastní, že se všechno zdálo být v pořádku. A pak se stalo tohle. Je to škoda pro všechny.“

Leclerc v kariéře nedokončil žádný závod na domácí městské trati v Monte Carlu. Cíl neviděl v obou závodech formule 2 v roce 2017 ani při dvou předchozích startech ve F1 v letech 2018 a 2019. Vloni se Velká cena Monaka kvůli pandemii neuskutečnila.

Podle Leclerca nyní Ferrari zjišťuje, co přesně bylo s hnací hřídelí za problém.

„Nemluvil bych o tom příliš, protože zatím nevím všechno. Vím, že to zřejmě není z převodovky, ale spíše z levé zadní části vozu. Zda to má souvislost s havárií se ukáže až při kontrole po závodě.“

Doporučujeme

Články odjinud