Leclerca páté místo v jubilejní kvalifikaci Ferrari překvapilo

Leclerca páté místo v jubilejní kvalifikaci Ferrari překvapilo

Charles Leclerc má „velkou radost“ z pátého místa v kvalifikaci na jubilejní 1000. velkou cenu Ferrari ve formuli 1. Rychlost Ferrari v kvalifikaci na Velkou cenu Toskánska podle něj předčila všechna očekávání týmu z Maranella.

Ferrari má za sebou dva těžké závody ve Spa a v Monze, kde rychlostně na své soupeře nestačilo. V Belgii dojeli jeho jezdci daleko za body a v Itálii ani jeden z nich závod nedokončil.

Leclerc se v Mugellu dostal do závěrečné části kvalifikace. Ve druhém pokusu pak vytěžil ze žlutých vlajek, které zavlály v prvním sektoru po jeho pokusu, když chyboval Esteban Ocon z Renaultu a znemožnil tak některým jezdcům zlepšit své pokusy.

„Mám velkou radost, jsem velmi šťastný s celým kolem. Vše jsem poskládal dohromady a pátá pozice rozhodně předčila všechna naše očekávání. Jsem velmi, velmi šťastný,“ řekl Leclerc.

„Monza a Spa byly pro celý tým velmi náročné. Měl jsem velký problém řídit vůz s nastavením nízkého přítlaku, měli jsme problém s vyvážením. Tady jsme ale dokázali vyvážit vůz správně a ve voze jsem se cítil velmi dobře. Chyběla nám celková výkonnost, abychom mohli bojovat s kluky vpředu, ale vyvážení dnes bylo velmi dobré. Dalo mi to důvěru a v tom kvalifikačním kole jsem mohl předvést to nejlepší,“ pochvaluje si Monačan.

„Ale bylo to zrádné, protože první pokus v Q3 jsem jel na starých pneumatikách. Přechod ze starých na nové byl náročný, ale nakonec se to podařilo.“

Vettel vypadl v Q2

V páté kvalifikaci za sebou se do nejlepší desítky nedostal Sebastian Vettel, který před víkendem oznámil podpis smlouvy s Astonem Martin od příští sezóny.

Němec přiznal, že v průběhu kvalifikace s vozem SF1000 bojoval. „Je to boj, ale je to celoroční boj,“ řekl Vettel.

„Přesto jsme se pokusili udělat maximum a trochu lépe pochopit vůz. Snažím se dělat vše pro to, abych se přizpůsobil, ale myslím, že tomu stále něco chybí.“

Doporučujeme

Články odjinud