Leclerc zůstává i přes sérii dobrých výsledků nohama na zemi

Leclerc zůstává i přes sérii dobrých výsledků nohama na zemi

Charles Leclerc prožívá povedenou premiérovou sezónu ve formuli 1, když se mu podařilo třikrát v posledních čtyřech závodech bodovat. Jezdec Sauberu ale podle svých slov snaží najít negativa, na kterých může zapracovat.

Monačanovi se podařilo v posledních čtyřech kvalifikacích vždy dostat až do druhé části. Naopak jeho týmový kolega Marcus Ericsson, který nyní tráví ve F1 již pátý rok, zatím z první části kvalifikace letos nepostoupil a bodoval zatím pouze v Bahrajnu.

Na dotaz Autosportu, co série dobrých výsledků dělá s jeho sebevědomím, Leclerc odpověděl: „Je to zvláštní, ale není tak vysoké. Dobře, jsou to dobré výsledky, po každém závodě se ale snažím na sobě najít to negativní a to zlepšit.

Teď to jde dobře, ale není to tak, že bych se cítil úplně jinak. Nejsem ten typ, co se vždy cítí sebevědomě. Vždy se snažím zlepšit a myslím, že to je zároveň silná stránka.“

Na víkendu v Kanadě, kde se kvalifikoval na 13. a závod dokončil na 10. pozici, jen těžko hledal negativa. Během závodu se však musel vypořádat s problémem s brzdami, které stály také za nehodou v Monaku.

„To je těžké, protože si myslím, že jsme skutečně vytěžili z víkendu maximum,“ řekl na negativa z Velké ceny Kanady. „Jako tým stále můžeme udělat nějaká zlepšení s brzdami, protože s těmi máme stále potíže. Moje kolo v Q2 mohlo být trochu lepší, když vidíte, že jen šest setin mě dělilo od 11. místa.“

Leclerca sice těší jeho úspěšná série výsledků, varuje však před nadcházejícími třemi závody ve Francii, Rakousku a Velké Británii, protože charakter okruhů, na kterých se pojede, klade velký důraz na aerodynamiku vozu.

„Musíme být opatrnější, protože si myslím, že příští čtyři nebo pět závodů bude pro nás mnohem obtížnějších,“ řekl Leclerc.

„Na okruzích jako Le Castellet nebo v dalších čtyřech až pěti závodech potom potřebujete více přítlaku. To je oblast, kde v tuto chvíli ztrácíme, takže budeme pracovat a snad se zlepšíme, ale v tuto chvíli je to naše slabina.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud