Leclerc znovu bodoval, Ericsson po kolizi nedokončil

Leclerc znovu bodoval, Ericsson po kolizi nedokončil

Charles Leclerc využil povedené včerejší kvalifikace k zisku dalších bodů, když ve Velké ceně Brazílie obsadil sedmé místo. Jeho týmový kolega z týmu Sauber Marcus Ericsson do cíle závodu nedojel.

Jezdcům Sauberu se ve včerejší kvalifikaci letos potřetí podařilo postoupit s oběma vozy až do závěrečné části kvalifikace mezi deset nejlepších, když Ericsson skončil sedmý a Leclerc osmý. Oba navíc vydělali na roštu jednu pozici, jelikož Daniel Ricciardo byl penalizován za nasazení nové komponenty pohonné jednotky.

„Se svým závodem jsem velmi spokojen. Dokončit na sedmé pozici je pozitivní výsledek, se kterým můžeme být spokojeni. Bylo zábavné jet na této trati a přidat další body na naše konto, abychom si upevnili naši osmou pozici v Poháru konstruktérů, pro celý tým je to pozitivní,“ řekl Leclerc.

Zklamaný byl po závodě Ericsson, který poté, co ve včerejší kvalifikaci zajel svůj nejlepší výsledek v kariéře, do cíle závodu nedojel, když doplatil na kolizi s jedním ze soupeřů hned na startu.

„Smolný konec skvělého víkendu. Hned po startu jsem měl kontakt s jiným vozem, po kterém se vůz obtížně řídil. Vyvážení vozu bylo jiné než během celého víkendu a poškození vozu bylo horší a horší. Museli jsme s vozem odstoupit. Škoda, obzvlášť po tak skvělé kvalifikaci, na poslední závod sezóny v Abú Dhabí ale přijedeme silnější,“ řekl Ericsson.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud